Οι 5 ομάδες εστίασης που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν συνολικά 42 επαγγελματίες. Μεταξύ των επαγγελμάτων ήταν Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Ψυχίατροι, Νοσηλευτές, Δικηγόροι.
Οι κύριοι στόχοι των ομάδων εστίασης ήταν να είναι σε θέση να διερευνήσουν τις ανάγκες κατάρτισης σε σχέση με καταστάσεις βίας βάσει φύλου, στάσεις απέναντι σε προγράμματα για θύτες και ποιες προκλήσεις / εμπόδια αντιμετωπίζουν ως υπηρεσία κάθε φορά που έρχονται σε επαφή με τους θύτες ή τα θύματα. Προκειμένου να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, παρουσιάστηκαν και σχολιάστηκαν περιπτώσεις βίας σε συναισθηματικές σχέσεις.
Παρόλο που η εργασία με θύματα είναι απαραίτητη και θεμελιώδους σημασίας, οι Υπηρεσίες αναγνώρισαν ότι η εργασία που πραγματοποιήθηκε με τους δράστες είναι επίσης θεμελιώδης και αναπόσπαστη για την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση της βίας.
Προκειμένου να παρακινηθούν οι θύτες της ενδοοικογενειακής βίας να μπορούν να ξεκινούν τις εργασίες τους σύμφωνα με τις υπηρεσίες, είναι απαραίτητο να αναγνωριστεί ο πόνος που αισθάνονται όταν βλάπτουν τις οικογένειές τους και το αίσθημα της αδυναμίας τους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη βία.
Αν και θεωρούν απαραίτητο να μην δικαιολογείται η βία, θεωρούν επίσης απαραίτητο να μην αντιμετωπίζονται οι άνδρες με διάθεση κριτικής ως προς το τι είναι σωστό και λάθος, αλλά, να συνδέονται με την αίσθηση του πόνου που νιώθουν και να τους παρακινούν στην αποστολή θυτών στα Κέντρα ως ελπίδα για αυτούς, για να μπορέσουν να ξεκινήσουν την πορεία της διαφυγής από τη βία.